Kurt & Roger

Uppdaterade min Twitter (mikroblogg) med knappt 3 öl i kroppen, och helt plötsligt började jag skriva... (läs nerifrån och upp)

sisterrose84"Oh, come on, don't *hic* be like that! *hic* We're best *hic* friends!"    
  • In a fair lacksisterrose84"I like her *hic* beard though. The moustach I could *hic* do without. The rash wouldn't *hic* go away for a *hic* week."
  • In a fair lacksisterrose84"What are *hic* friends for if not throwing their friends' wives a bone? Or bones? *hic* Or boners? Anyway, she's ugly, man. *hic*"  
  • In a fair lacksisterrose84"I mean, you know, she's so fucking old, right? *hic* You could say I *hic* I did her a favour. No no, you don't have to *hic* thank me."
  • In a fair lacksisterrose84"I love you, man. I really do. You're my *hic* best friend! Sorry for fucking your wife, but we're *hic* we're beyond that, right? *hic*"

  • Min favorit.

    Den här låten tycker jag att Polen skulle röstat fram som sitt bidrag. Tycker den är mycket bättre än vinnaren.


    Polens bidrag i Eurovision

    Polens bidrag till Eurovision song contest. Faktiskt helt okej, men jag är inte förtjust i ballader alls. Synd att de övergett polska. :( Även de har fallit för grupptrycket. Tycker det ska vara förbjudet att sjunga på något annat språk än sitt eget. Vad är annars vitsen med det hela??




    Vad tycks, på en skala mellan 1-5?

    Ostjobb.

    I torsdags och fredags demade jag ost på Willy's i Ekholmens Centrum. Det betyder alltså att jag stod vid ett bord med en massa ostprover och lockade kunder att prova och köpa. Det gick hur jävla bra som helst, och jag var skitduktig. Vi sålde slut på tre ostsorter. Trots att det var kul så var det jävligt jobbigt att stå i nästan 8 timmar. Stackars fossingarna.

    Ostar jag kan rekommendera är

    Castello Marquis

     

    En rödkittost (vitmögel med röd kant) som är underbart krämig och go och inte alls smakar mögel.
    Arla skriver:
    " En fyllig och aromatisk vitmögelost. Rödkittkultur ger osten en karakteristisk och god orange yta."

    Castello Black
     
    Denna ost sålde slut första dagen. Jag hade precis lagt handen på den sista för att gömma den när en kvinna säger: "Hade du fler eller är det den sista?" Jag säger lite motvilligt: "Det är den sista" och då säger hon glatt "Okej, men då tar jag den". Och jag ser hur den underbara osten försvinner ur min hand och ner i hennes korg. Men Gud var god och jag hittade två paket till under dekorationsbrickan när vi började packa ihop. Gömde undan de och köpte en efter arbetsdagens slut. :) Det är en svartmögelost med fårmjölk. Jättegod, mycket godare än någon mögelost jag någonsin smakat (tillsammans med Marquis, men den är av en lite annan sort).
    Arla skriver:

    En pikant och krämig ädelost som får extra karaktär av en skvätt fårmjölk. Rund smak och en annorlunda, lite rustik yta. Ett måste på ostbrickan.



    Kvibille Herrgård extra vällagrad (2 år)


    Väldigt stark ost, men underbart god.
    Arla skriver:
    "Kvibille® Herrgård Extra Vällagrad 24 månader har mycket karaktär, en stark och fyllig smak gör att den passar perfekt till favoritvinet. Den är också ett självklart inslag bland de andra smakrika ostarna på ostbrickan eller i matlagningen."


    Andra ostar vi bjöd på (alla goda):

    Gouda (mild ost, bäst på frukostmackan)

    Svarta Sara (mellanlagrad, dansk ost med gummikonsistens)

    Apetina fetaost i örtmarinad

    Kvibille Svecia extra vällagrad (bäst till matlagning eftersom att den har en hårdare, smuligare konsistens, ungefär som parmesan)

    Castello White

    Kvibille ädel svart (finns även blå och röd, skillnaden ligger i smakstyrkan)

    Jag köpte på mig Castello Black och Marquis, och Kvibille Herrgård XL, kvibille ädel svart och blå. Till det blev det vindruvor, variation av kex, och vitt vin (Castillo de Gredos).

    inneonline.se

    Nu är jag lite kär igen. Minns ni den gröna taklampan jag bloggade om för ett tag sedan? Den ska hänga i vardagsrummet, och nu har jag hittat en lampa för köket, ev. sovrum. Har ju ingen lägenhet ännu. ;)



    Fly, Larssonunited
    2300kr på www.inneonline.se (de har utförsäljning)

    Är den inte underbar?



    Glowessence (olika färger och meddelanden)
    259kr




    Color fix, spa candles
    129kr




    Magic, Fasem
    4500kr
    Inget jag har råd med, men man får väll fantisera lite?




    Big shell, Fasem
    23.249kr
    *andningsbesvär* Snygga, men inte värt priset.
    Jiiisses!

    Fyra gröna skäl att vara emot IPRED-lagen

    -Jag är stolt Miljöpartist, men har även blivit medlem i Piratpartiet för att stötta

    (Länk)

    Lage Rahm ger oss fyra gröna skäl till att vara emot IPRED-lagen

    1. Förslaget är integritetskränkande.
    Det sker redan i dag avvägning om personuppgifter ska lämnas ut gentemot integritet. Tanken är man ska ändra detta så att integriteten ska väga så lätt att bolagen kan få ut personuppgifter om abonnenter. Sådana uppgifter möjliggör långtgående övervakning över enskildas aktiviteter på internet, utan att ens ha tillgång till några FRA-metoder.

    2. Förslaget riskerar att drabba människor som inte gjort något brottsligt alls. Det är bara de som står för abonnemanget som lämnas ut. Om det alls skett någon olaglig fildelning är det inte säkert att det är den som står för abonnemanget som gjort det. Många har öppna nätverk där vem som helst kan gå in. Oskyldiga kommer att målas ut som brottslingar och kunna komma att stämmas av stora multinationella bolag i domstol där de ska försvara sig mot bolagens horder av advokater.

    3. Förslaget är onödigt. Eftersom den som står för abonnemanget inte säkert är den som har fildelat olagligt, om det ens skett, borde det krävas mer än den uppgiften för att ställa någon till svars. I princip borde det genomföras husrannsakan hos dessa oskyldiga människor för att man ska kunna ha någon aning om vem som begått detta mycket ringa brott.

    4. Förslaget riskerar få långtgående konsekvenser. Alla de människor som i dagsläget fildelar för att det inte finns något relevant lagligt alternativ riskerar av den mängd polisiära och privatpolisiära åtgärder som föreslås att drivas till att gömma sig på nätet. För att gömma sig krävs det att det finns många att gömma sig bland vilket det också kommer att göra eftersom fildelarna är många. Det innebär att grov organiserad brottslighet och barnpornografi-ligor kommer få stora nätverk av människor att gömma sig bland och göra det rejält svårt för polisen att komma åt dessa också.

    Allt detta visar att mer och mer represiv lagstiftning inte är lösningen. Människor som skapar kultur ska självklart få ersättning men att införa mer repressiv lagstiftning är inte vägen. Istället borde branschen ta fram alternativ som är enkla och billiga att använda. Människor vill göra rätt för sig och de måste ges möjlighet till detta istället för att stämmas inför domstol. Det är också möjligt att olika former av ersättningar till upphovspersoner måste ses över!

    VÄNSTERN FÅR BETALA FÖR SVEKET MOT FILDELARNA

    (Artikel)

    Min respons:

    För 2 år sedan såg jag en kvinna på Nyheterna som uttalade sig om fildelning. Det var en politiker, dock minns jag inte vem det var. För 2 år sedan sa hon något smart som hon borde hållt fast vid, men inte gjorde. För 2 år sedan sa hon: "Det går inte att kriminalisera en hel generation"

    Jag var uppenbarligen naïv när jag trodde att vad som än hände så skulle vi åtminstone inte tillåtas bli brottslingar. Naïv. För nu har det ju hänt. En tonåring kan åka på att betala över 100.000 svenska kronor i böter, kanske för en film/låt/bok som han Aldrig skulle ha upptäckt, om det inte vore för fildelning.

    Jag håller koll på vilka artister som är emot Pirate Bay-domen, och för fildelning; deras skivor är de enda jag kommer köpa framöver, de ska få mitt stöd. Självklart tror jag att de straffar sig själva, men jag vill ändå inte känna att jag stöttat någon som hjälpt till att göra mig och mina vänner kriminella.

    Kriminell? Jag går inte ens över vägen på rött. Däremot tycker jag om att kunna följa mina favoritserier, några som inte visas i Sverige öht. De tjänar inte på mig i det avseendet, jag följer aldrig serier på TV, och kommer aldrig göra det (inte ens favoritserierna), och de som inte visas i Sverige behöver jag inte ens gå in på.

    Ska de kriminalisera fildelning så får de sänka priset på bio, hyrfilm, köpfilm, etc. Annars kommer filmälskare som inte har råd med sin hobby på laglig väg sätta sig i klistret. Det går inte att sluta titta på film, eller lyssna på musik, eller läsa böcker, om man älskar det.

    Medlemmarna i de skyldiga partien droppar av som löv från en höstträd, och andra partier vinner medlemmar (t.o.m. mindre seriösa partier, som artikeln nämnde). Grattis!


    Kul bildplacering

    På höger sida av facebook finns det en ruta som heter "Höjdpunkter, den berättar om kompissars fotoupplägg, o.dyl. Ikväll såg jag dessa inlägg, och de passade rätt bra ihop. hehe ;)





    Mode för kurviga @ Kurviga.com

    Det finns en underbar (dock lite dyr) butik på internet för oss lite kurvigare kvinnor, som finnes på Kurviga.com. Här följer ett litet urval av deras sortiment.

    Maria festklänning

    Festklänning upp till 5X
    Maria är den perfekta klänningen för alla fester som kommer till vår och sommar!
    Enkel passform med smockad byst. Snyggt tryck över hela klänningen. Tre svarta knappar som detlaj på bysten.
    Av 100% Polyestersatin 
    895kr



    Buffalo Dress Grön
    (finns även i vit, och rosa)

    Chiffong klänning med knappar, volanger och trendiga rutor.
    Överdelen är inte fodrad som kjolen är.
    Högre krage och ingen stretch i materialet.
    Klänningen är 106,5 centimeter lång.
    Design Missphit.

    595kr




    Ramona Skjortklänning Senap

    (finns även i grönt och svart)

    Kort skjortklänning
    Skjortklänning som kan användas som en kort klänning eller tillsammans med tights eller jeans. Fickor fram och ett skärp i samma metarial för att markera midjan.
    Av 97 % Bomull och 3% stretch.

    525kr






    Wendy Dress


    NU UPP TILL STORLEK 5X
    Trendig klänning med snygg detalj i ryggen. Klänningen går något nedanför knät.
    Av mycket stretchigt material i 95% viskos och 5% stretch.

    695kr




    Office Dress


    En otroligt snygg klänning för jobb eller after work. Skjortklänning med vit överdel och svart underdel. 11 knappar fram, elastiskt skärp.
    Av 100% Bomull.

    575kr
     


    Pepita dress

    (finns även i svartvit)

    Den här söta klänningen är perfekt under en kavaj eller till sommaren helt solo.
    Justerbara axelband, söt spets som detalj, empire, fint band runt midjan. Elastisk i ryggen!

    Av 100% Bomull.

    295kr



    Sydney Klänning


    JEANSKLÄNNING
    Snygg klänning!
    Lätt bomull/stretch/denim klänning med tre klädda knappar i nacken. Bältet är fastsytt framtill på klänningen och den knyts baktill.
    Av 95% Bomull, 5% Stretch.

    475kr

     

    Gudinneklänning Lila


    Den här fantastiska drömklänningen har en känsla av mellanöstern. Den har otroligt bra passform något empireskuren i tyngre tyg. Handgjorda detaljer. Notera att det är tusentals pärlor handsydda på hela klänningen, skulle det saknas någon pärla ses den inte som defekt.
    Material: 100% bomull, ett tunt bomullstyg som foder.
    Dold kedja i ryggen.
    Tvättråd: Kemtvätt
    Tillverkad i Indien.

    1295kr



    Lägger upp fler kläder imorgon. Orkar inte mer just nu.

    Puss och kram och GLAD PÅSK!!!!

    Underbar östgötalåt! :D



    Sitter på min säng i mitt ungkarlsrum,
    å förbannar min mor att ja inte föddes stum,
    min enda chans är å kunna få besked, 
    å få komma till en rikskänd logoped.

    För jag kör en Porsche och ja lagar indisk mat,
    har Amelias alla sextips i en databas,
    men inte fasen spelar det nån roll, 
    om man låter som ett Kolmårdstroll

    Det ä så svårt att va en Don Juan 
    om man låter som ett barnprogram,
    erotiken, den kommer liksom av sig

    Gu vad du ä grann, det låter inge bra,
    när man en kvinna med storm vill ta.
    Och du får inte smeka eller kyssa hennes hy,
    om du låter som en Motalarevy.

    För finnar, å ryssar, å linköpingsbor,
    de har det värre än du nånsin tror,
    å det blir inge rajraj när lampa är släkt, 
    om du har en ful dialekt

    För Finnar, å Ryssar, å Linköpingsbor,
    de har det värre än du nånsin tror,
    å det blir inge rajraj när lampa är släkt, 
    om du har en ful dialekt

    Take it Classe!
    (visselsolo)

    Om du har en ful dialekt, aooooooooh... 


    Fula kläder del 1

    Har snackat en del om snygga kläder, så jag tänkte att det nu är dags för ett motsatt inlägg: fula kläder.

    *Vita jeans på killar
    (hittade ingen bra bild)
    Något av det fulaste som finns!



    Harembyxor (What the hell??)
    Vet ni historien bakom dessa påsbrallor? Män i mellanöstern har de på sig för att Mohammed, enligt islam, ska återfödas av en man. Byxorna är till för att Mohammed inte ska ramla och slå sig. Helt sant! Crocs/Foppatofflor
     De må vara bekväma, men de är fula som stryk!!

    *Linnen med spets som var poppis för några år sedan.
    (hittade ingen bra bild till den heller)

    Lite modebloggning igen.



    Klänning.
    99 kr
    Ellos
    (finns även i blå/lila och helsvart)
    *Ska nog beställa den*


    Klänning
    99 kr
    Ellos
    (finns i svart, khakigrön, etc.)
    *Ska nog beställa den*



    T-shirtklänning
    129kr
    Ellos
    (tänkt dig den med ett snyggt, färgglatt skärp)

    30-årsfest.

    Min bror, Max, fyller 30 år imorgon. Tiden går så jäkla fort. För 11 dagar sedan fick han sin andra dotter, Alva; hans första, Telma, är 15 månader.

    Vi var hos honom och hans sambo idag, tillsammans med våran och hennes släkt. Jag älskar när vi alla träffas, för vi har fått så mycket bättre kontakt sen Telma föddes, och sen farmor fyllde 90 (hon fyller 92 i september). Telma lekte hela tiden, sen sov hon lite, och sen lekte hon för fullt igen. Jag tog med henne till lekparken mittimot villan där hon fick gunga både barngunga, och häst (en sån där med en stor fjäder). Min syssling Lucas, och en annan kille som var i lekparken andra gången, fick låta sig bli sparkade när hon gungade, eller låtsas ramla; då skrattar hon så hon kiknar. Onda bebisen! 

    Jag har inte träffat Bianca och Lucas så mycket, och senast var på Telmas dop. De är mina sysslingar, de är 10 resp. 6 (tror jag). Underbara ungar. Jag hoppas att familjen får träffas oftare. :) 
     

    Underbar dag, fint väder med fina människor. Och god mat; mjuk tacos, och sen tårta (fanns banantårta och pärontårta, men pärontårtan var ingen höjdare så jag höll mig till banantårtan). Just det, fick Kent att stanna vid systemet på väg till Max. Så nu är det lugnt. Hoppas vinet jag gick ifrån hamnade i rätt händer. Ingen alkis eller underårig...

    Jag har adopterat en väska!!

    Här är min nya väska från Accent. *kärlek*


    Och här är mina fina helvetespumps som skapat två feta blåsor på mina trampdynor!



    Förresten, vad köper man åt en 30-årig jättekräsen tvåsmåbarnspappa? Någonting som är bra och verkar dyrt, men som inte är det; alltså något som passar min plånbok, men även ger en illusion av att den är i närheten av Hans plånbok.....


    Mobilönskan

    Jag har bestämt mig för vilken telefon jag ska köpa när jag får råd, eller om jag skriver upp den på önskelistan. (Fyller 16 Maj)

    "Med LG KU990 Viewty får du en sann multimedia upplevelse. Viewty är en 3G telefon och då den stödjer HSDPA 3,6 har användaren tillgång till mycket snabbt Internet. För den totala Internet-upplevelsen är även flera Google-tjänster förinstallerade på telefonen som Google Maps, GMail och Google Search. Tack vare den sofistikerade 5-megapixelkameran med Schneider-Kreutznach certifierad optik kan du ta knivskarpa bilder och spela in filmer i VGA-upplösning. Tack vare den sofistikerade mjukvaran är du säker på att dina bilder alltid blir perfekta. Viewty är utrustad med funktioner som både manuell och autofokus, ISO800 och avancerade ljusinställningar via SmartlightTM. Tack vare bildstabiliserings-funktionen riskerar du inte får suddiga bilder. Självklart är telefonen även utrustad med en kraftfull Xenon-blixt."

    (helst mörk silver, men svart är okej)

    2414 :-
    Det är inte så farligt dyrt för en så fin mobil. :) Bättre än den jag har, och den var ungefär dubbelt så dyr.

    Fredag den tredje. :(

    Vi har fått det hela om bakfoten; det är inte fredag den 13:e som är otursdag, det är fredag den 3:dje!!

    Negativt
    *Halsbandet gick sönder
    *Glömde ciggen
    *Fick springa till bussen i nya högklackade skor
    *Fick blåsor på båda fötterna som gjorde fruktansvärt ont.
    *Skorna är skitiga.
    *När jag satte mig ner för att vila gick jag ifrån vinet.
    *Kent vägrar åka förbi systemet imorgon på väg till Max, om jag inte åker tillbaks till stan för att kolla om vinet står kvar. Smärta är något han inte förstår. Alls.
    *Ölen sprutade ut när jag öppnade den.
    *Jag var tvungen att spräcka min 500-lapp när jag köpte cigg. De tog inte kort.
    *Mamma åkte till Max en dag tidigare. Jag skulle velat göra det också...
    *Har inte hittat present åt Max (min bror fyller 30 på söndag).

    Positivt
    *Jag kände mig snygg
    *Jag fick goda nyheter hos studiefrämjandet.
    *Internet fungerar
    *Jag har cigg nu
    *Jag har öl att svälja dagens skit med.
    *Det är fint väder ute
    *Jag vrickade inte foten
    *Jag behövde inte vänta länge på bussen tillbaks
    *Bussen stanade inte längre bort (den gör det ibland om det är flera bussar framför).


    Nej, nu ska jag ligga och tycka synd om mig själv. Får åka in tidigare imorgon bitti och köpa nytt vin. Jävla slöseri på pengar, men jag antar att sånt händer ibland. Så ont som jag hade så kunde jag inte tänka på något annat. Att ingen såg att jag gick ifrån påsen och stoppade mig..... :(

    AHA-behandling

    Fan, jag glömde ju berätta att jag var på AHA-behandling igår. Det var jättebra, kändes ingenting och huden blev så fruktansvärt len och härlig. Ska fortsätta med något starkare dock.

    AHA är ett samlingsnamn för en mängd syror av olika styrka. De andvänds i denna behandling för att 'skala' bort det översta lagret av huden, och ta fram ett nytt, rent lager. Det är bra mot acne, mindre rynkor, och glåmig hy som behöver lite lyster.

    Vissa kan känna att det svider en aning, och man blir lite röd efteråt (dock inte knallröd som en tomat), men jag kände ingenting och fick en lätt rodnad på kinderna som snabbt försvann.

    Jag har aldrig varit lenare, och jag kan rekommendera det stark, om bara för att fräscha upp huden.

    Kemisk peeling är aningen starkare och ger mer effekt på kortare tid. Vi får se.

    Jag gick iaf. till Johanna på www.hudakademin.se som ligger på S:t Larsgatan, och det kostade mig 395kr för 30min. Jag kände faktiskt ett stort behov att åtminstone testa, och det är lite av en investering.

    Nostalgi!!

    Inatt när jag inte kunde sova satt jag och slösurfade. Helt plötsligt hittade jag The english shop webshop och helvete vilken längtan jag fick att flytta tillbaks till England. Jag köpte skittles, toffee popcorn, crumpets, och chips med smak av rostad kyckling (det smakar verkligen kyckling!!). Jag lär handla där fler gånger. Jag längtar efter att paketet ska komma. Nostalgi!! Underbart att man kan hitta sånt i Sverige.

    :( Saknar England. *suckar*


    I andra nyheter, igår köpte jag en väska jag gluttat på länge, och ett par skor. Ska visa sen. :)

    Nu har Max hämtat min mor, och jag ska ta en dusch och åka iväg till stan.

    puss

    Vackra människa. ;)

    Nu har jag kollat på lägenheten i Berga, och tyvärr var det för mycket att fixa. Det var ett dödsbo, så någon äldre hade bott där och rökt in hela lägenheten. Golven och tapeterna behövde fixas överallt. Det enda rum som inte behövde fixas var badrummet. De gick ut med 325000 kr, men de lär få lägre än det.

    Sen handlade jag och kom hem till tjat, tjat, tjat. Vilken uppskattning.

    Jag gjorde mig jättefin idag; satte upp pappiliotter och andvände värmeborste. Mmm, skulle kunna sätta på mig själv. Måste ha nya skor bara, och jag har hittat en underbar väska som jag ska köpa. Lite dyr, men det är en investering. hehe Jag låter som Rebecca Bloomwood från Shopaholicserien. hihi

    När jag låg i badet idag så ringde en kvinna från produktionen av dokusåpan Färjan och ville ställa frågor. Vi kanske får vara med i programmet i maj. Någon som vill följa med? Mamma och jag är rätt tråkiga själva. haha Nä, vi har kul, men p.g.a. hennes ben så kan vi inte släppa loss helt. Vi fyller ju 16-17 Maj så det skulle vara roligt med en födelsedagskryssning. Följ med!!

    Nej, nu ska jag ta en kopp kaffe och äta en vaniljmunk.

    puss

    Flytt, bebisar och vår. :)

    För två helger sedan flyttade vi till Haninge, utanför Vidingsjö. Fortfarande Linköping mao, inte Stockholm. ;) Vi trivs bra, fast jag ska inte bo kvar. Jag letar lägenhet för fullt.

    Igår kollade vi på en etta på Opphemsgatan, idag ska vi kolla på en i Berga, och på måndag är det visning i Ekholmen. Den på Opphemsgatan var jättefin och fräsch, men hade desvärre ingen balkong. :( Det är mitt enda krav. Är det för mycket att be om?

    Den i Berga behöver heltapetsering, och nya golv i hall och kök, men badrummet är fräscht, och det finns tvättmaskin. Diskmaskinen är en sån som står på diskbänken, men det duger. Blir väll inte överdrivet mycket disk. Inte helt säker på att diskmaskinen ingår dock.

    Vi har skaffat digitalbox med Massa kanaler. Finns ändå inte speciellt mycket att kolla på. hehe Men det är bättre än förut. ;)

    Som många av er kanske vet så blev jag 23 Mars 20:38 (har jag för mig) tvåbarnsfaster till en liten Alva. Fast hon var iofs. större än sin storasyster. Får träffa henne i helgen då hennes pappa fyller 30 och har öppet hus. Och då får jag kramas med sötaste Telma också.

    Och snart är det påsk. Hoppas det fina vädret håller sig. Har sett både krokusar och snödroppar. Vill se tussilagon; då är det vår!!

    RSS 2.0