Go B&J!

 

Glassjätten Ben & Jerrys hyllar homoäktenskap med glass

Amerikanska glassgiganterna Ben & Jerrys hyllar sin egen delstat Vermont,
 som just klubbat igenom könsneutrala äktenskap, genom att döpa om sin glass "Chubby Hubby" till "Hubby Hubby".

Chubby Hubby (ett rart och skämtsamt uttryck som typ betyder "knubbiga maken") är sedan många år ett populärt inslag i Ben & Jerrys glassortiment. I och med att glassmakarnas hemdelstat Vermont nyligen röstade igenom en lagändring som tillåter könsneutrala äktenskap så döps nu glassen tillfälligt om till Hubby Hubby (alltså "make make"). Gratisprover av den nya glassen kommer att delas ut i delstaten och under hela september ska man kunna köpa en specialsundae med "Hubby hubby" i B&J:s glassbarer i Vermont.

Ben & Jerrys är kända för sin kamp för människors lika rättigheter och Walt Freese, "Chief Executive Officer" hos Ben & Jerry’s säger i ett pressmeddelande att redan från att det grundades har företaget supportat människors lika rättigheter. Att homobröllop legaliseras i Vermont tycker Freese verkligen är ett steg i rätt riktning, och är värt att firas med "peace, love and plenty of ice cream.”

Chubby Hubby, eller Hubby Hubby, är glass med smak av jordnötssmör och kakdeg proppad med kola och salta kringlor. "Knubbig make" är med andra ord ett rätt passande namn... 

http://www.qx.se/11471/glassjatten-ben--jerrys-hyllar-homoaktenskap-med-glass

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0